www.stanbouman.com

Dit had ik dus nog niet gedaan

In mijn nu 25 jarige carrière binnen de media en entertainment heb ik enorm veel gedaan. Zo zat ik vrij jong al eens in een Sinterklaaspak, mocht ik voor Campina koeien de wei insturen, presenteerde ik het Nederlands kampioenschap frikandelleneten en nog veel meer van deze zaken.

Iets voor de eerste keer doen is altijd spannend. Aanvragen voor opdrachten worden niet altijd volledig en goed geformuleerd door degene die jou graag wenst te boeken. Sta je ineens in Roden provincie Groningen tussen bejaarden die een dagje naar vogels gaan kijken. De opdrachtgever dacht dat het best leuk zou zijn wanneer ik in de bus deze mensen even zou vermaken met wat grappen. In de aanvraag stelde hij dat het ging om uitgewerkte hoogopgeleiden personen die een dagje met de touringcar een keynote zouden volgen van een bioloog met de specialisatie vogels.

Enfin, het is en blijft een geweldig vak met iedere maand wel weer iets nieuws dat ik nog niet eerder ten uitvoer mocht brengen.

Onlangs trof ik een oud collega van mijn periode bij Endemol, voorheen Joop van den Ende Produkties. Francois was en is meer camera regisseur en zo was hij betrokken bij de programma’s die ik voor van den Ende mocht maken. Francois, nu eigenaar van een prachtig facilitairbedrijf, is net als ik altijd op zoek naar nieuwe dingen.

In Londen kwam Francois in aanraking met Rebel Bingo. Alles behalve het traditionele bingospel. Een feest van muziek, bizarre prijzen, dansende mensen, schaars geklede assistentes en een meer dan snelle presentator die er een georganiseerde bende van weet te maken.
Francois kocht de licentie voor Nederland en ontwikkelde een gameplan. Rookmachines, de dikste geluidsset, een enorm scherm en een gouden bingomachine. Alle ingrediënten om er een mooi event van te maken. Hij vond een ding niet en dat bleek die presentator te zijn.

Uiteindelijk een lang verhaal kort, hij vroeg mij of ik bij de Rotary tijdens het galaweekend een bingo wilde presenteren. Hoe gekker hoe beter was de opdracht. Een zaal met goed bedeelde ondernemers gehuld in Smoking die echt alles al hebben gezien aan artiesten en entertainment.
Beginnen is dan uiteindelijk het device. Verstand redelijk op nul en zie maar we eindigen. Het werd een groot feest waar iedereen nog lang over sprak in het mooie kleine Bilthoven. Dit hadden ze nog niet eerder gezien en zo ik ook niet.

Hoe leuk is dit! Balletjes draaien en bingospelen, maar dan wel op een manier waarbij je na afloop gemeend de conclusie trekt; Dit had ik dus nog niet gedaan.

Zorg dat jij niet een van de mensen bent die straks vraagt hoe het was en je het antwoord krijgt; Daar had je bij moeten zijn……

Jeroen Smits